Wednesday, December 28, 2011

BABY BOO ;)

aloh2.. jilat tangan pulak dia. ni masa mandi dia... lagipun boo mmg suka sangat mandi.. owner kucing ni bagitau jangan mandikan dia selagi tak 3 bulan. takut dia mati. jadinya ko mandi sendiri ye boo... takkan saya nak jilatkan pulak....

dia kesejukkan... terpaksa tutup aircond.. guna angin luar je... manja taw...

alamak kantoi pulak banyak rambut saya gugur... hahaha...



hai nama saya boo... saya lahir pada 10hb 10 2011. :)
saya kucing jantan yang suka makan sampai perut bunting 9 bulan.

inilah sedikit details mengenai kucing my bff... masa nak amik boo, kami ke sunway pyramid. amik kat sana. kat Esso. Saya dapat boo ni masa cari kat internet. kat laman pet finder. mmg banyak sangat kucing kat sini. rambang mata nak pilih. saya pilih yang for sale. sebab banyak pilihan dari yang percuma. saya pilih yang jantan. sebab kalau betina nnt cepat pulak buntingnya. kalau jantan, dia yang buntingkan kucing orang lain. saya rasa takde la owner dia nak cari kucing mana yang bertanggungjawab. kan ??
kang kena buat ujian DNA. haha.. #start merepek#



boo ni sangat manja... dia kena ada orang sebelah dia.. kalau tak dia nangis. pastu kalau kena marah pon nangis jugak. kalau makan, nak yang mahal aje. adoii kopak 1 tin kecik rm8. tu masa mula2 la. masa da sebulan jaga, dia dah boleh makan makanan yang biasa jer.




minum kena pakai picagari kecik tu. pastu gatai nak pegang jugak. dah la kuku tajam. adoi calar2 tangan. huhu...



part yang paling BEST bila dia dua kali kencing atas cadar... arghh!! kena la basuh cadar. pastu tinggal kesan warna kuning. busukkkk... hihi.. dalam 3 kali basuh baru hilang kuning tu... nasibb badan.. apa lagi erk... hmmm... ha dia suka berak merata2. tapi pas my bff ajar dia berak dalam bilik air, baru la dia pandai... tapi tak ada la dia mencangkung kan... kang terus masuk dalam lobang. tinggal flush je.. kena kutip kat loji kumbahan pulak.. ohh tak nakkk... kesian dia... so sekarang bilik air tak boleh tutup pintu. kalau tak dia berak depan bilik air....



rasanya itu je kot update pasal boo nie... kalau dia da besar lagi saya update lagi k ;)

ok bai ;)

2 comments:

  1. aida azryn : comey kan ? rasa nak gigit2 perut dia... hehehe

    ReplyDelete