RESEPI JERUK MANGGA ASAM BOI BERCILI
1) Mangga Muda (Suka hati banyak mana yang diingini)
2) Satu bekas Asam Boi
3) gula 5 sudu
4) Cili Padi potong kecil (Ikutlah nak kadar kepedasan banyak mana)
CARA-CARA NAK BUAT JERUK MANGGA ASAM BOI BERCILI
1) Potong juga cili
padi, nak lebih pedas letak banyak sikit, kalau tak tahan pedas letak
sedikit sahaja supaya ada rasa pedas-pedas sedikit apabila makan jeruk
mangga asam boi bercili ni.
2) Satu kan semua bahan
dan letakkan dalam 1 bekas, tutup rapat dan sejukkan didalam peti sejuk
selama 4 hingga 5 jam, lagi lama lagi sedap.
p/s : tak perlu letai air..
SIAP ! :)
Assalam
ReplyDeletedik awak punya blog ni baru ok ye, sebelum ni entri bukan2 yang keluar