Friday, January 17, 2014

KEBAB SIMPLE HOMEMADE


Salam semua.. hari ni... chef one two three nak masak kebab homemade simple. bahan2 dia mudah sgt2. mcm biasalah saya mmg suka buat makanan yg simple2 jer. kalau boleh 5 minit dah siap masak.. huhu.. lg cepat, lg senang... bahan2 dia, roti pita jenama mission, cheese, mayonis, salad, daging burger, planta dan cili api.. tu penting sbb saya suka pedas2 sikit... :)


macam biasa, kena 2 slice cheese baru cukup syarat. :)


bahan2 tadi saya campurkan dan gaulkan bersama2 mayonis..daging tadi saya goreng dengan minyak zaiton sameon





SIAP !! semudah ABC kan ?? pastu dah boleh ngap dah. dalam 15 minit settle semuanya... 


ingat nak bawak bekal pegi office, pastu terover lah pulak letak bahan2 dia. so inilah hasilnya... kebab gemuk tak boleh nak wrap. tapi saya sumbat jugak masuk dalam tupperware. habis jugak saya makan bila sampai office. hehe. burpp Alhamdulillah.... :)


tgh fikir lepas ni nak buat apa pulak.. ok dapat idea dah... 
saya ingt nak buat pizza homemade plak... ok tak?? ok kan ? (jawab sendiri). 


ok lah... nak cari bahan2 nak masak pizza plak. 

ok bai :)

 

1 comment:

  1. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete