Wednesday, June 26, 2013

SESI SOAL JAWAB BERSAMA CUSTOMER :)

ish3... meniaga memang memenatkan dan STRESS !! TAPIII.... dalam masa yang sama, saya happy sebab ianya menjadi sumber mata pencarian saya yang kedua selain keje tetap saya sebagai infomation di klia. ianya juga dapat menguji tahap kesabaran saya. nak tau kenapa ?? jeng3x... ianya di sebabkan dari soalan2 yg sangat tragis dari customer2 saya. kadang2 nak tergelak tapi saya tetap akan jawab soalan mereka dengan senyuman meleret sehingga telinga.


TOP 6 soalan yang paling kerap di tanya.

*SOALAN : BARANG YANG AWAK JUAL NI ORI KE ? SEBAB MURAH SGT... 
  JAWAPAN : YA ORI. SAYA AMIK DARI HQ . SAYA JUAL MURAH SEBAB SAYA TAK AMIK UNTUNG YANG BANYAK. :)

*SOALAN : BETUL KE NO TRACKING YG AWAK BAGI NI ? SAYA CHECK TAKDE PUN DALAM WEB POSLAJU. 
  JAWAPAN : POSLAJU AKAN UPDATE SYSTEM SELEPAS 24JAM PENGHANTARAN DI BUAT. KALAU SAYA POS PKUL 1 PTG, MAKNANYA 1 PTG ESOK BARU BOLEH CHECK DI WEBSITE POSLAJU.

*SOALAN : TAK BOLEH MURAH LAGI KE ?
JAWAPAN : ISH3 DAH MURAH SGT SAYA JUAL DIKKK.. BAYANGKAN YE HARGA FELINNA LOTION RM75. TAPI SAYA JUAL RM55 JE. SIAP POSLAJU FREE LAGI... RM20 DAH SAYA BG DISKAUN TUE. TAPI TGK JUGAK KALAU BELI LEBIH DR 3 BRG SAYA AKAN BG LESS LAGI SIKIT. KALAU 1 JE TAK BOLE LA ... HUHU...


* SOALAN : KAK KENAPA DIAM LEPAS SAYA DAH BUAT BAYARAN ?? AKAK TIPU SAYA KE ?? (MSG DI HANTAR SELEPAS 5 MINIT DIA BANK IN PADA SAYA).
*JAWAPAN : YA ALLAH INI MEMANG KELAKAR. BUKAN APA, TAKKAN LA SAYA LANGSUNG TAK BOLEH BUAT APA2 KAN. MAKSUDNYA, KALAU SAYA TGH MANDI TAKKAN SAYA NAK BAWAK HP. TAKKAN SAYA NAK SABUN BADAN GUNA HP. KAN KAN. LAIN LA SAMPAI 10 JAM SAYA TAK BALAS. TU MMG CARI NAHAS. UNTUK PENGETAHUAN, SAYA AKAN POS BARANG ANDA K. JANGAN RISAU... BELUM PERNAH LAGI SAYA TAK POS BRG CUSTOMER SAYA. KADANG2 DLM SATU MASA TU , SAMPAI 10 MSG MASUK. KENA LA JAWAB SATU2 SOALAN DENGAN TENANG... :)


* SOALAN : KENAPA SHAKER AURAWHITE NI LAIN2 ??
  JAWAPAN : HQ KATA IA BERUBAH MENGIKUT APA YANG KILANG PROSES. SEBAB TU KADANG2 ADA PENUTUP KALER PINK, MAROON, PUTIH. ADA YG BERLOGO, XDE LOGO. HAA GITU LAH JAWAPANNYA.


* SOALAN : KENAPA BG NO TRACKING AWAL ? AWAK DAH POS KE ?
JAWAPAN : SAYA MMG SIMPAN BORANG POSLAJU BANYAK D RUMAH. SO MALAM TU SAYA AKAN PROSES BARANG DAN ISI BORG. ESOK PAGI2 BOLE TERUS POS. GITEW.

HAAA.. NI BARU 6 SOALAN. SEBENARNYA ADA 600 SOALAN LAGI. TAPI SAYA KONGSIKAN 6 SAHAJA. TAKNAK AWAK2 SEMUA YG BACA NI KREM PULAK FIKIRAN TUE. HIHIHI...

OK la sampai di sini sahaja... d harap semua soalan terjawab yer... oh ya, saya masih menerima tempahan.. selagi masih bernafas :) huhu...

 sms / whatsapp 012-633-6041.. mcm2 ada.... :D

atau layari : easyslim8783.blogspot.com

ok bai ! :)

No comments:

Post a Comment